![]() |
| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | VB Image Host | Üye Listesi | Ajanda | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
TEşekkür Et: 565
1,172 Mesajına 1,664 Kere Teşekkür Edildi
Time Spent Online: 1 Week 8 Hours 10 Minutes 18 Seconds | ![]() HÜRHABER/ÖZEL- Türk medyasının marka isimlerinden Nazım Alpman'ın 3 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı "100 Yıllık Beykoz Hikayeleri" okurla buluştu. Aynı zamanda Beykozlu olan usta yazar, tarihi ilçede nesilden nesile aktarılan hatıraları toparlayarak ölümsüzleştirdi. Alpman çalışmasında, abide şahsiyetlerle yüzyüze yaptığı görüşmelerle bir zamanlar Beykoz'da yaşanan birbirinden ilginç olaylara yer veriyor. Sözlü tarih çalışmaların ilki Beykoz'un olduğu kadar Türk sporuna damga vurmuş efsane sporculardan oluşuyor. BEYKOZLU MASAL DEVİ: KELLE İBRAHİM Alpman'ın kitabının ilk bölümü Beykoz'un simge isimlerinden Kelle İbrahim'in ölümüyle başlıyor. Yazar, kitabının ilk sayfalarında 26 Ekim 1923'deki ilk milli maçta forma giyen ve topu yere düşürmeden kafası ile en fazla oynayan oyuncu ünvanını elinde bulunduran Kelle İbrahim'den ilginç bir anıya yer veriyor... RİCA İTTİHATÇILARDAN OLUNCA... Hikayeyi usta kalemden okuyoruz: "Henüz 14 yaşını doldurmadan semtin futbol takımında yerini alıyor. O yıllarda bile dikkat çeken bir futbol yıldızı olmayı başarıyor. İttihat ve Terakki Fırkası'nın desteğiyle kurulup gelişen Kadıköy'deki Altınordu kulübü, 1. Dünya Savaşı sırasında gerileme dönemine giriyor. Kulübün kurucusu Aydınoğlu Reşid Bey, Beykoz'un kapısını çalarak destek istiyor. Beykozlu yöneticiler bu isteğe alabildiğine hassas davranarak en yetenekli iki oyuncu olan Kelle İbrahim'i Altınordu'ya veriyorlar" MAÇTAN ÖNCE BİR UZUN YÜRÜYÜŞ Trasfer edilen futbolcu mertebesine çıkmak öyle olağanüstü şartlar bahşetmiyor. Tersine fedakarlıkları katmerli hale getiriyor. Altınordu'da top kuşturmanın minik faturasını Kelle İbrahim şöyle anlatıyor: - Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Emin ve ben Beykoz'dan yaya olarak yola çıkardık. Kadıköy'e giderken, yolda deniz kenarında bir yere çöker kunyalarımızı çıkartıp yerdik. Sonra maç saatinde sahaya çıkar aslanlar gibi maçımızı oynardık. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte tekrar dönüş yoluna koyulurduk. Takım arkadaşlarımız evlerine varıp ayaklarını uzattıklarında biz daha yolu yarılamamış olurduk. SIRADA SÜRPRİZ KİTAPLAR VAR Nazım Alpman tarafından kaleme alınan ve Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ün desteğiyle sürdürülen 'Beykoz Sözlü Tarihi' çalışmaları değişik temalarla devam edecek... HÜRHABER'e açıklama yapan Nazım Alpman Beykoz'la ilgili iki yeni kitabın yolda olduğunu belirterek şunları söyledi: Beykoz'un çeşitli dönemlerine ilişkin olarak aile albümlerinden sünnet düğün fotoğraflarına, spor karşılaşmalarından ilçeye damgasını vurmuş toplumsal olaylara değin şimdiye kadar pek bilinmeyen fotoğrafları topladık. "Beykoz'un Konuşan Fotoğrafları" başlığıyla yayınlanacak olan bu albüm fotoğrafların altına yazılan edebi metinlerden oluşacak. "BANA BEYKOZ'U ANLAT" Alpman'ın çalışmaları bununla da sınırlı değil. Beykoz üzerine yapılan sözlü tarih çalışmaları adeta nehir söyleşilerle ilerleyecek. "Bana Beykoz'u Anlat" adlı kitapta farklı temalar üzerinden yapılan görüşme, anlatı ve tarihi olaylarla bezenmiş kitap önümüzdeki dönemde Beykozlular'ın beğenisine sunulacak. Alpman'ın "100 Yıllık Beykoz Hikayeleri" adlı çalışması önümüzdeki günlerde Beyoğlu Tünel'de bulunan İstanbul Kitaplığı başta olmak üzere Beykoz'daki kitapçılarda satışa sunulacak. Ayrıca kitapla ilgili bir internet sitesi kurularak tanıtım ve satışlar bu site üzerinden yapılacak. Site önümüzdeki günlerde kitapseverlere duyurulacak. "100 Yıllık Beykoz Hikayeleri" ciltli olarak 20 YTL, karton baskısı ise 10 YTL'den satılacak.
__________________ BiZ 3 KiŞiYiZ; BeN, KeYFiM ve KaHYaSı... S BBeN SaNa KüSüM AsLıNDa... HaBeRiN YoK... ![]() ![]() ![]() |
| | |
| Sponsored Links |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |