![]() |
|
| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | VB Image Host | Üye Listesi | Ajanda | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (Sabitlink) |
![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Üyelik tarihi: Mar 2008 Durumu: Mesaj Sayısı: 11 Ruh Halim:
Aktiflik: 0% Bağlı Kalma: 97% | 1- Bir solukta söylemiştir babası durmadan ve düşünmeden Siyah kartona kırmızıyla yazılı 'adalet... kimin için?' Pankartını almaya gelen öğrenciye kapı aralığında: Sen gelme sen durma bin bir kısrağın kuyruğuna Boz dengesini bin bir korku sal soluğuna bakışını kır Bir Bükreş Doğu Berlin bir Varşova Gör ki nakdi vahşetler neleri yasaklamış Bir Havana suskun Pekin bir Moskova Gör ki düşümüz canını nerelere saklamış Bir trampa beynelmilel tahakküm bir aura Bu değildi elbet afitabımız... Bir solukta söylemiştir babası yine durmadan ve düşünmeden Kırık dökük bir pankartı teslim aldığında Siyah üzerine kırmızı giyinmiş kırık dökük bir öğrenciden: Bu değildi elbet afitabımız... Ve tam üç kez tekrarlamıştır elyazısıyla: Adalet... kimin için? Adalet... kimin için? Adalet kimin için? 2- Aşkale'de bir çiftçinin dillenmemiş tespitidir: Kırağının çözülmesiyle bağı nedir Sırtımıza bu suyun dizilmesinin? Ki yıllardır ayrılmaz tenimizden... 3. Beşeriyet başarısı üzre hekatların aslı gibidir Ve savaş çocuklarının kocaman ve yegâne sorusudur: Adalet... denen alet Dakikada kaç mermi atabilir? Ve kaç yerde birden felaket... yaratabilir? 4- Bir adam beynine ve ranzasına kazıdığı şiiri okumaktadır demirleri kovarak Uyku tutmamıştır yine gazeteler basılırken ve yalanlar söylenirken: Gözlerinin ışığında okuduğum son ders Yıllar var ki ayrılmaz belleğinden tenimin İçimi kurcalar durur bıkmadan ve bıktırmadan Son bakışındaki o çetin bilmece... 5- Hacer Ana'nın otuz yıldır duyulmamış ağıdıdır Bir otuz yıl daha duyulmayacağı kesin değilse de ona yakındır: Oy ki Hasan'ımı dört yiğit omzuyla getirdiler Oy ki o kara çağda sevincimden ağladım Elini öpmeden ellere vermedim için Oy ki Hasan'ımı düzenden kaçarken gösterdiler.. 6- Bir öğrencinin bulduğu tek ve geçerli yoldur bu Notlar ve afişler arasında sıkışmış bir hayatın fışkırmasıdır: Oysa sen ne kolay değişirsin kör tarih Birçok halk birkaç kez haykırdığında: -Demokles! ! kılıcın kana bulanmış! ! -Demokles! ! kılıcın kana bulanmış! ! -Bizim yeni ve bütün temiz çeliğimiz var kılıcımızı asacak hem -Ustalığından daha parlak ve keskin duygularımız... 7- Toplanan kitapların arasından düşmüştür karakola bir şiir Bir öğrencinin panosundan sökülmüştür... raptiyesi kayıp: Başkasının düşüne akan yalan ve yapma hayatlar gördüm ben Bir omuz askısına bağlanmak için Yazılmış şiirler kadar çirkin yazılmış şiirler kadar bayağı Ki bazı ******* ölüdür Yazı değişmiş, şiir devam etmiştir: Kendi düşünü görmeye uyanmış kıvılcımlar bildim şimdi Herkes için şiir adalet... herkes için Tüm duyuları ve kasları ateşleyen Ki bizim *******imiz oluk oluk kan... Ki bizim *******imiz ağız ağız süt... 8- Adalet... Gelecek elbet Gelecek herkes için... Bir tohumun uygun atmosferi beklemesi kadar zorunlu ve bilinçli Birini anlamakta geç kalmışlığın acısı ve öfkesi kadar yıkıcı Zaman ve su kadar yorgun ve taze gelecek Adalet... Herkes için... |
|
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |