![]() |
|
| AleMiM Ana Sayfa | Forum Ana Sayfa | BiZiMDiYaR | PoSoFChat | MP3 | TurkChat.NL | SohbetChat | ChatSohbet | Online BizimFM Radyo | http://www.alemim.net/forum/ |
| |||||||
| Kayıt ol | aLeMiM Paylasim Forumlari | Yardım | VB Image Host | Üye Listesi | Ajanda | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (Sabitlink) |
![]() ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Üyelik tarihi: Feb 2008 Durumu: Mesaj Sayısı: 3,706 Ruh Halim:
Aktiflik: 0% Bağlı Kalma: 98% | Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla ilgili değerlendirme isteyen gazetecilere “‘Bir asker olarak en yüksek mahkemenin kararına nasıl yorum getirebilirim? Bunu benden bekleyemezsiniz. Beklerseniz, üzülürüm” dedi. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, gazetecilerin soruları üzerine Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili olarak kendisinden bir yorum beklenmemesi gerektiğini söyledi. Orgeneral Büyükanıt, KKTC Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Merkez Orduevi’nde düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti hakkındaki kararıyla ilgili bir soruya, Orgeneral Büyükanıt, “Benden nasıl bir yorum bekliyorsunuz. Onu merak ediyorum. ‘Bu karar iyidir, bu karar kötüdür’... Böyle bir şey bekler misiniz? Onu söyleyin bana, ben de cevap vereyim. Bir asker olarak en yüksek mahkemenin kararına nasıl yorum getirebilirim? Bunu benden bekleyemezsiniz. Bekliyorsanız söyleyin. Herhalde beklememeniz lazım” yanıtını verdi. Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın “topluma yönelik mesajlarının sağduyulu olarak yorumlanabileceğini” ifade eden bir gazetecinin, “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın ilgili siyasi partiye de bir ihtardır” dediğini hatırlatması ve bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı izledim. Yargının kararını açıkladı. Benden ne karar bekliyorsunuz? Nasıl bir yorum bekliyorsunuz? Siz onu söyleyin. Siz onu söyleyebilirseniz, eğer derseniz ki bana, ‘Sizin bu kararı yorumlamanız lazım’ derseniz, yorumlayayım.” Orgeneral Büyükanıt, kararın sürpriz olup olmadığına yönelik bir soruya ise “Ben Anayasa Mahkemesi’nin kararını nasıl tahmin edeyim ki” cevabını verdi. Kararın, toplumda bir rahatlama yaratıp yaratmadığına ilişkin soru üzerine, Orgeneral Büyükanıt, “Benden yorum bekliyorsanız, üzülürüm. Beklememeniz lazım” dedi. “TSK NEREDEYSE YİNE ORADADIR” Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, bir gazetecinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “laiklik konusundaki düşüncesini” sorması üzerine şunları kaydetti: “Bizim laiklik konusundaki düşüncemiz hiçbir zaman değişmedi. TSK’nın laiklik konusundaki görüşü, düşüncesi ve duruşu hiçbir zaman değişmedi. Hiçbir zaman değişmez. Artık bunu söylemeye belki yorulduk yani... TSK’nın laiklik konusundaki görüşlerini hiç merak eden var mı? TSK neredeyse, yine oradadır. TSK’nın yeri değişmez. Ne benle değişir, ne benden önce değişti ne de benden sonra değişir. TSK’nın bu konumu değişmez. Biz Atatürk Cumhuriyetinin, Anayasa’da belirlenmiş ilkelerinin peşinde giden bir kurumuz, bu değişmez. Bunun günlük politikalarla alakası yok.” ntvmsnbc
__________________ Kimse bir şeyler ima etmesin, Kininiz Varsa Suratıma Kusun, Kusamıyorsanız Susun Bacımın Örtüsü Batmakta Rezilin Gözüne; Acırım Tükürüğe Billahi Tükürsem Yüzüne!.. M.Akif Ersoy |
|
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |