![]() |
|
| AleMiM Ana Sayfa | Forum Ana Sayfa | BiZiMDiYaR | PoSoFChat | MP3 | TurkChat.NL | SohbetChat | ChatSohbet | Online BizimFM Radyo | http://www.alemim.net/forum/ |
| |||||||
| Kayıt ol | aLeMiM Paylasim Forumlari | Yardım | VB Image Host | Üye Listesi | Ajanda | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (Sabitlink) |
![]() ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Üyelik tarihi: Feb 2008 Durumu: Nerden: Boğazın İncisi, Avrupa'nın Birincisi (İstanbul) Mesaj Sayısı: 8,905Hobisi: Müzik, Sinema, Tiyatro, İnternet, Bilgisayar, Photo Shop, Tarih say say bitmez :=) Meslek: Ne iş olsa yaparım abi:p Ruh Halim:
Aktiflik: 48% Bağlı Kalma: 99% | Satranç Takımımız Dünya Şampiyonu ![]() Bu yıl Singapur’da dördüncüsü düzenlenen ‘Okullararası Dünya Satranç Şampiyonası’nda 6 kişilik Türk Milli Takımı büyük başarıya imza atarak şampiyon oldu. İSTANBUL - 11 Yaş Altı Grubu’nda Vahap Şanal, Dünya Şampiyonu, yine aynı grupta yarışan Batuhan Daştan üçüncü oldu. Takım olarak 11 Yaş Altı Grubu’nda altın, 13 Yaş Altı Grubu’nda da bronz madalya alan minik sporcular ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi, Milli Takım Menajeri Özgür Solakoğlu NTVMSNBC’ye konuştu. SOLAKOĞLU: ‘EĞİTİM SİSTEMİMİZ SPORCULARIMIZI ZORLUYOR’ “Bu şampiyonalarda çok güzel arkadaşlıklar kuruyorlar. Hem kendi aralarında çok güzel anlaşıyorlar hem de yurtdışında yabancı arkadaşlar ediniyorlar. Satrancı çok seviyorlar, sevmeseler bu başarıları elde edemezlerdi. Aileleri de çok destek oluyor. Tabii ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası da bizi destekliyor. Böyle bir sponsor desteği olmadan uluslararası yarışmalara katılamazdık. En büyük sıkıntımız Türkiye’deki eğitim sistemi. Eğitim sistemimiz sporcularımızı zorluyor. Okullar gereken müsamahayı göstermiyor. Çocuklar da sınavlarına, derslerine çalışmaktan satranca rakiplerinin ayırdığı kadar çok zaman ayıramıyorlar. Özellikle, sporcular üniversite sınavına girerken satranca ara veriyorlar.” Minik sporcularla ise şampiyonayı, nasıl çalıştıklarını, satranç ve okul dışında neler yaptıklarını ve hedeflerini konuştuk. ![]() 11 YAŞ ALTINDA DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN SPORCULAR: Vahap Şanal (2008 Okullararası Dünya Şampiyonası birincisi): “10 yaşındayım. 4. sınıf bitti, 5’e geçtim. Öğlen okuldan geliyorum, satranç çalışıyorum. Derslerimi yapıyorum, derslerim bittikten sonra kendim çalışıyorum sonra tekrar hocamla çalışıyorum. Satranca ana okulunda başladım, seçmeli ders olarak aldım. 6 yaşımdan beri oynuyorum. Singapur’da şampiyon olmayı bekliyordum. 8. turda şampiyonluğum garantilenmişti. Şampiyon olmak çok gurur verici. Futbol oynuyorum, ara sıra sinemaya gidiyorum. Bir de masa tenisi kursuna gidiyorum.” Batuhan Daştan (2008 Okullararası Dünya Şampiyonası üçüncüsü): “10 yaşındayım. 5 yaşımdan beri satranç oynuyorum. Ben de okulda seçmeli ders olarak başladım. Okuldaki yarışmalarda hep ben birinci oluyordum. Basketbol ve tenis de hobilerim arasında. Hafta içi ilk önce ödevlerimi bitiriyorum sonra 1-2 saat satranç çalışıyorum. Hafta sonları daha çok çalışıyorum. Bundan sonra Türkiye ve Avrupa Şampiyonaları’na hazırlanacağım.” Cemilcan Ali Marandi (2007 Okullararası Dünya Şampiyonası 9 yaş altı birincisi): “10 yaşındayım, bu sene 6’ya geçtim. Satranca 3 yıl önce başladım. Basketbol, yüzme ve piyanoya da vakit ayırıyorum. Geçen sene dünya şampiyonu oldum. Bu sene, Singapur’da beklediğim dereceyi elde edemedim. Konsantrasyon bozukluğum oldu sanırım, belki de turnuvaya alışamadım. Avrupa Şampiyonası’nda iyi bir derece yapmak istiyorum. 14 yaşına kadar GM (Grand Master) olmak istiyorum.” 13 YAŞ ALTINDA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLAN SPORCULAR Cankut Emiroğlu: “13 yaşındayım. Satranca 6,5 yaşında başladım. Singapur’da 6.cı oldum. 2 sene önce dünya şampiyonu olmuştum. Futbol oynuyorum, basketbol, tenis oynuyorum. Org ve piyano çalıyorum. Avrupa şampiyonasında iyi bir derece yapmak istiyorum. Satrancı ileride meslek olarak düşünüyorum. GM (Grand Master) olmak istiyorum.” Atilla Köksal Yüksel: ”12 yaşındayım, 7’ye geçtim.Satranca 7 yaşımda başladım. Okuldan geldikten sonra ya hocamla çalışıyorum ya da kendim çalışıyorum. Satranç oynamam ödevleri yapmamı da kolaylaştırıyor. Basketbolu çok seviyorum. Sosyal hayatım çok geniş. Sporu seviyorum, disiplin sağlıyor. İleride, satrançta iyi bir yere gelmek istiyorum.” Ahmet Olcum: ”12 yaşındayım, 7’ye geçtim bu sene. Satrancı ilk kez babamdan öğrendim. Daha sonra hocalarla çalıştım. Singapur’da beklediğim sonucu elde edemedim. İlk 10’a giremedim. Derslere vakit ayırdığım için istediğim sonucu alamadım. Futbol ve basketbol oynuyorum. Eskiden okulun basketbol takımındaydım. Bu sene okulun futbol takımında oynayacağım. Kasım’da Vietnam’daki Dünya Şampiyonası’na gideceğiz. Orada ilk 10’a girmeyi planlıyorum.” ![]() Milli Takım antrenörü Yakup Bayram, NTV Spor’a şöyle konuştu: “Yoğun bir yarışma oldu. 8-9 gün boyunca maç öncesi antrenmanlar, maçlar ve maç sonrası analizler yaptık. 13 yaşta ilk 3’ü bekliyorduk. 11 yaşta işimiz daha zordu ama birinci olduk. Hepsi çok iyi mücadele etti. Federasyon ve ana sponsorumuz İş Bankası sayesinde daha iyi duruma geldik. Velilerimize de teşekkür ediyoruz. Şu andaki eğitim sisteminde çocuklar satranca çok fazla zaman ayıramıyor. Rakipleri kat kat fazla çalışıyor. Bizimkiler günde en fazla 2 saat çalışırken, rakipleri 5-6 saat çalışıyor. Zaman ayırmada zorluk yaşıyorlar. Satranç, okullarda seçmeli ders olarak okutuluyor. İş Bankası sponsorluğunda kitaplar basılıyor. Federasyon aracılığıyla da internette satranç sporuyla ilgili bilgiler veriliyor. Her yıl, federasyon, yaş grupları turnuvası yapıyor. Kendi illerinde başarılı olanlar, Türkiye genelinde turnuvalara katılıyor. Bu yarışmada başarılı olanların ilk 10’unu çalıştırıyoruz. Sürekli takip altında tutuyoruz ve şampiyonalara hazırlık kampları yapıyoruz.” [Sadece Üye Olanlar Ve Aktif Edilmis Nickler Linkleri Görebilirler.. ]
__________________ BiZ 3 KiŞiYiZ; KeYFiM, BeN ve KaHYaSi... ![]() ![]() ![]() |
|
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |